intro | techniek | opdrachten & exposities | de etsen | Leentje | contact

Welkom op de site van Leentje Linders

De kunstenares/etser Leentje Linders mag zich verheugen in een grote bekendheid. Deze bekendheid verkreeg ze door haar dynamische etsen over sport, maar vooral door haar virtuoze etsen waarin ze allerlei aspecten uit de luchtvaart en scheepvaart verwerkt. Met haar gevoel voor schoonheid, perfectie en creativiteit weet ze heden en verleden te verenigen in haar kunstwerken die tot de verbeelding spreken.


Haar werk is bekend tot over de Nederlandse grenzen. En degene die vaak vliegreizen maakt of in de luchtvaart werkzaam is, heeft ongetwijfeld kennis gemaakt met haar andere passie: de luchtvaart.

Zij werkte in opdracht van Fokker, Schiphol, KLM/Air France, Transavia, Martinair, de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, John F. Kennedy International Airport, de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht, de Koninklijke Nederlandse Marine, de Nederlandse en Noorse Marine Luchtvaartdienst. Ook koningin Beatrix is een van haar opdrachtgevers.


Haar werk is onderdeel van vele collecties, waaronder het Haags Gemeentemuseum, Museum of Modern Art in Seoul en in Taipei, in de Caldic Collectie en haar kunstuitingen hangen ook aan boord van ms Noordam van de Holland-Amerika Lijn.

Bijzonder aan haar werkmethode is dat ze een moderne toepassing heeft gevonden voor de vijftiende-eeuwse etstechniek waar ook Rembrandt in zijn tijd mee werkte. Deze combinatie van techniek en haar gevoel voor esthetiek levert tijdoverschrijdende, samengestelde afbeeldingen op. English summary

techniek.html
opdr._%26_expo.html
de_etsen.html
leentje.html
contact.html